Sommarlovsfiske

Rivstart på sommarlovsfiskena!
Idag (4/7) var det 25 barn som provade på att fiska i Sigtuna. Tyvärr var vinden inte nådig, utan ställde till en del trassel bokstavligt talat.
Men fiskarna räddes inte det upprörda vattnet utan högg över betade krokar och spinnbeten. Gädda, abborre, mört, björkna, och sarv var dagens fiskar.

I torsdags var det fiske i Trekanten, Gröndal som gällde. Abborrar och mörtar var det som nappade denna gången.

Tisdagen 11/7 var vi på Södermalm och fiskade i Årstaviken. Många löjor, och några mörtar nappade. Alla 12 som var med fick fisk. För några var det de första fiskarna över huvud taget. Kul när barnen får sina första fiskar!

Torsdagen 13/7 provade vi lyckan i Bällstaviken. Det nappade ganska bra med löja, abborre, braxen m fl.
Dominic fick sin första fisk för året i form av en fin abborre!

I tisdags 18/7 var vi återigen Gröndal och fiskade i Trekanten. Denna gången var det bara mörtar som bet över våra försåtligt agnade krokar.
Uthålligast var Anna, 6 år, som under en veckas vistelse i Sverige passade på att fiska för första gång. Alla andra fisk, men för Anna dröjde det 3 timmar innan första fisken slukade betet. Sen blev det 2 till innan hemgång.

Igår torsdag var det dags för Årstaviken igen. Den här gången var det fina braxnar som lade sig i leken. Även fina mörtar och nån abborre fick syna livet ovan ytan.

Idag 1/8 var vi på Malmbryggan i Sigtuna. Till skillnad mot förra gången var det knappt någon vind idag, vilket gorde det lite lättare att fiska.
Ett femtiotal fiskar togs upp och hamnade i keepnetet. Allt från små abborrar, mörtar, björknor, sarvar till ett par fina braxnar, och en rejäl sutare. Fångstman var Adam som med lite hjälp av pappa lyckades få in den i håven.
Vikt 1820 gr, och längd 51 cm!

Fisket idag 3/8 blev en blöt historia, då det regnade hela tiden. Men så länge det nappar så märks inte vattenfallet av.
Den nappade björkna, mört, sarv, abborre, löja, och braxen om vartannat för de 7 barnen. Sammanlagt ett femtiotal fiskar även den här gången.

En kommentar till “Sommarlovsfiske”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *