Info om sjön

Sandasjön är vår stolta klubbsjö. Sjön är en källsjö och är belägen i Nackareservatet, omgiven av berg och skog. Vi vågar påstå att sjön erbjuder en i särklass unik fiskemiljö, enligt många den finaste i Stockholm!

I sjön sätter vi regelbundet ut stora mängder regnbåge, samt vissa år röding till vinterfisket. Under vår och höst sätter vi ut fisk varannan vecka, under sommaren med längre intervall. Sjön lämpar sig både för spinn- och flugfiske. Det är även tillåtet att flugfiska från flytring med årskort eller särskilt fiskekort. All form av mete är förbjudet i Sandasjön.

Årskort till Sandasjön kan endast köpas av medlemmar i ESFK. Årskortet kostar f n 1500:- inkl parkeringstillstånd, och 1100 kr utan parkeringstillstånd.

Fiskekort köps online på iFiske
Vi rekommenderar er att använda iFiskes app för att köpa era fiskekort.
iFiskes app för Android
iFiskes app för iPhone

Det går även att köpa fiskekort i pappersformat hos Fiskarnas Redskapshandel/Naturkompaniet i Sickla. Se Naturkompaniets hemsida för öppettider.

Fiskekortspriser f n är 150:- för icke-medlem och 75:- för medlem . Vid fiske till medlemspris skall givetvis medlemskap kunna styrkas vid kontroll (Sportfiskarnas medlemskort med tillhörighet Enskede Sfk).

Klicka här för fiskeregler.

Klicka här för att komma till den officiella Facebook-gruppen för Sandasjön!

Vädret Älta

Senaste inläggen om Sandasjön:

 • Årskort Sandasjön
  Klubbens medlemmar har möjlighet att köpa årskort till Sandasjön där vi har ett populärt put&take-fiske. Efter att ha gjort en utvärdering av årets begränsning av årskorten för Sandasjön har styrelsen beslutat att sälja 50 kort med parkeringstillstånd, och 30 utan p-tillstånd. Pris 1500 kr respektive 1100 kr. Intresseanmälan görs senast 28/2 till kassor@esfk.se. Ange om du ...
 • Pimpelpremiär på Sandasjön 17/12
  På lördag 17/12 öppnar Sandasjön för vintersäsongen! Uppdatering: isen har kontrollerats och tjockleken uppmättes mellan 11-13 cm i tisdags 13/12. Kylan håller i sig i veckan så isen bedöms vara säker! NYHET! Fiskekortsförsäljningen flyttar till iFiske.Då fiskekort.se kommer att avvecklas efter årsskiftet har vi gått över till att sälja fiskekort via iFiske. Det kommer inte ...
 • Sandasjön stänger 28/11
  Nu är Sandasjön stängd för allt fiske! Tack till alla som besökt sjön den här säsongen. Vi hoppas att ni haft fint fiske och önskar er välkomna tillbaka när issäsongen drar igång!
 • Färdigbundet för säsongen!
  Idag samlades 12 bindsugna medlemmar i Farsta för att lära sig lite mönster för fjädermyggor. Det var säsongens tredje och sista träff så nu få får bindandet fortsätta på egen hand fram till isen släpper och det är dags att prova alla kreationer.Vi vill tacka alla som kommit samt våra sponsorer The FlyCompany, Mayfly och ...
 • Ispremiären på Sandasjön
  Idag 11/12 öppnade sjön för pimpelfiske. Det var blygråa skyar med lite regn på morgonkulan och någon plusgrad. Fiskarna var lite dämpade i napphumöret till att börja med, och gäckade de ganska fåtaliga premiärpimplarna. När solen hade varit uppe någon timme började fiskarna äta frukost. Mest rödingarna. Flera fiskare fyllde kvoten på två fiskar ganska snart, ...

Alla inlägg