Info om sjön

Sandasjön är vår stolta klubbsjö. Sjön är en källsjö och är belägen i Nackareservatet, omgiven av berg och skog. Vi vågar påstå att sjön erbjuder en i särklass unik fiskemiljö, enligt många den finaste i Stockholm!

I sjön sätter vi regelbundet ut stora mängder regnbåge, samt vissa år röding till vinterfisket. Under vår och höst sätter vi ut fisk varannan vecka, under sommaren med längre intervall. Sjön lämpar sig både för spinn- och flugfiske. Det är även tillåtet att flugfiska från flytring med årskort eller särskilt fiskekort. All form av mete är förbjudet i Sandasjön. Vid fiske med trekrok är Catch & Release INTE tillåtet!

Årskort till Sandasjön kan endast köpas av medlemmar i ESFK. Årskortet kostar f n 1500:- inkl parkeringstillstånd, och 1100 kr utan parkeringstillstånd.

Fiskekort köps online på iFiske
Vi rekommenderar er att använda iFiskes app för att köpa era fiskekort.
iFiskes app för Android
iFiskes app för iPhone

Det går även att köpa fiskekort i pappersformat hos Fiskarnas Redskapshandel/Naturkompaniet i Sickla. Se Naturkompaniets hemsida för öppettider.

Fiskekortspriser f n är 160:- för icke-medlem och 80:- för medlem . Vid fiske till medlemspris skall givetvis medlemskap kunna styrkas vid kontroll (Sportfiskarnas medlemskort med tillhörighet Enskede Sfk).

Klicka här för fiskeregler.

Klicka här för att komma till den officiella Facebook-gruppen för Sandasjön!

Vädret Älta

Senaste inläggen om Sandasjön:

 • Sandasjön stänger!
  Till helgen väntas det bli riktigt kallt och sjön lär frysa, så därför kommer Sandasjön att vara stängd för allt fiske från och med lördag 18/11! Förhoppningsvis håller kylan i sig så att vi kan dra igång issäsongen men fram tills dess är alltså sjön stängd för alla, inklusive årskortsinnehavare. Vi vill därmed också tacka alla ...
 • Regnbågsfisket för juniorer
  I lördags var det ett tjugotal barn som testade på regnbågsfiske i klubbens p&t-sjö. Solen sken och värmde gott. I lä alltså. Det blåste en rejäl nordanvind genom märg och ben, vilket också gjorde det lite svårkastat. Särskilt för de som provade med flugspö. I den norra änden av sjön som låg hyfsat bra i lä ...
 • Regnbågsfisket för juniorer 7/5
  Idag var det många barn och ungdomar som besökte Sandasjön för att försöka fånga någon regnbåge. Ledare bistod så gott de kunde med tips och råd, och lånade ut bra drag till de som behövde.Men ingenting hjälpte. Varken flugfiske eller spinnfiske gav utdelning. Fisk finns i sjön, men de höll sig undan.En mysig brasa med ...
 • Vårpremiär i Sandasjön!
  Lördagen den 29 april siktar vi på att ha premiär i vår kära klubbsjö! Om inget oförutsett inträffar har vi då fått våra fiskleveranser och sjön är full med regnbåge. Vi hoppas att det blir en riktigt fin spinn- och flugsäsong och att ni är taggade! För er som inte pimplat i vinter kommer det vara ...
 • Sandasjön stänger 28/3
  Nu är Sandasjön stängd för allt fiske! Tack till alla som besökt sjön den här säsongen. Vi hoppas att ni haft fint fiske och önskar er välkomna tillbaka när vårsäsongen drar igång!

Alla inlägg