Fiskeskolan pimpel

I söndags träffades vi inomhus och gick igenom vad man använder vid isfiske. Främst tittade vi på pimpelgrejer för abborre, men också grejer till regnbåge och lake.
Nr 1 i utrustningen är isdubbarna! Utan dem går man inte ut på isen. Iaktar man normal försiktighet behöver man aldrig använda dem. Men om olyckan skulle vara framme är de oumbärliga!


Viktigt att tänka på är att ha varmt och torrt på fötterna, kläder i flera lager, och vantar eller liknande på händerna där fingrarna är fria eftersom man ska kroka loss små krokar ur fiskarna.

Vi tittade även på olika filmer med bilder både över och under ytan. T ex denna:

Nu hoppas vi på att isarna lägger sig snart, så att vi kan komma ut och ha roligt hela vintern! Så länge isen är säker kommer vi att göra utflykter på lördagarna i närområdet; småsjöarna, Mälaren, och skärgården.
Blir det dåligt med is här så brukar vi åka norrut på olika tävlingar.

Tävling är faktiskt det bästa sättet att bli en bättre pimplare! Ju fler tävlingar desto bättre; när man är flera är det lättare att hitta fisken, man ser var andra får fisk, och efteråt hör man var de som har lyckats bäst var, och vad de använde.
Så räds inte att vara med på tävling! Man lär sig otroligt mycket där.

På söndagarna är det tävlingar här i Stockholm. Även tisdagar brukar det vara pimpeltävlingar för de som kan en vardag. Är man pensionär går det att tävla på onsdagarna också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *