Havsfiskeresan till Västkusten


Helgen 29/9-1/10 åkte vi ett dussin medlemmar till Ramsvik Stugby utanför Hunnebostrand för fiske efter andra fiskar än de vi hittar i Östersjön, bl a makrill.

Allt utom resan ingick! Frukost och middagar på restaurang, båtar med 6 hp-motorer, agn, bastu, lakan, infrysnings av fångst mm.

Det var regnigt på vägen ner, men under helgen sken sen solen från en klar himmel. Dock blåste det en kraftig västlig vind med byar upp till 20 m/s under lördagen, vilket gjorde båtfiske omöjligt.
Alternativet var ju att åka nånstans där man fick vinden i ryggen i någorlunda lä, så jag, och Pelle med sonen Ludde åkte till ett färjeläge och provade bottenmete. Vi fick några små smörbultar och en pytte marulk, så efter ett par timmar hoppade vi in i bilen och fortsatte färden ner till Lysekil där det finns gott om kajer att fiska ifrån.
I den lokala båt-, och sportfiskebutiken fick vi tips om var man kunde fånga de olika arterna från land.
Även här fanns det bara småfiskar som snaskade på betet.
Henrik hade i alla fall lyckats med att få en skrubbskädda från en av bryggorna i Ramsvik.

På söndagen hade vinden lagt sig, så då äntrade de flesta av deltagarna båtarna och gav sig ut på fjärdarna runt ikring. Nu var det sluttampen på makrillsäsongen så de mängder, 10-20 var som vi hade hoppas på, kunde vi bara glömma.
Men icke desto mindre lyckades vi få upp 3 fina makrillar och en berggylta, innan det blev dags för hemfärd.

3 reaktioner till “Havsfiskeresan till Västkusten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *