Glöm inte längdtävlingen!

Nä, vi ska inte hoppa längd😊. Däremot mäta våra fångster och skicka in bilder.
Skicka in bild på din fisk lagd ovan på någon form av måttband! Man vinner en fin pokal för årets längsta fisk i 18 olika arter.
Tävlingen är indelad i 3 klasser: yngre juniorer (upp till 14 år), och äldre juniorer (15-19 år), samt seniorer (20 år och äldre).

Följ med på utflykterna så visar vi dig hur du gör för att fånga de olika arterna!

Braxen på mätmattaI denna tävling vill vi också inspirera dig att variera ditt fiske och skickar in bilder på flera arter. Du deltar då i en gren för upp till 5, 6-10 eller 11-18 av arterna nedan. I de grenarna lägger vi ihop längden på den längsta fisken av varje art. Du ska inte anmäla dig i någon gren, utan det avgörs vartefter. Det finns 3 priser i varje gren, och man kan bara vinna pris i en gren.

Skicka bilderna vartefter till marten.wall@esfk.se. Får du sedan en längre skickar du in en ny bild, så byts fisken ut till den längre. Tävlingstiden pågår från 1/4-22 till 31/3-23.
Aktuell ställning finns under Aktiviteter här till vänster.

Arterna är: Upp till 5: abborre, björkna, braxen, löja, och mört. 6-10: +gädda, regnbåge, sarv, strömming, och sutare. 11-18: +gös, havsöring, id, lake, ruda, röding, sik, och skrubbskädda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *