Metet i lördags

Denna utflykt gick till Tyresö-Flaten för mete med toppknutet metspö. Det blev inga mängder, men vad gör det när det ändå nappar då och då? Det kan vara spännande på andra sätt också. Ett bottennapp visade sig vara en kräftbur, som efter viss ansträngning kom upp med en kräfta i!
Sen höll vi på ända till sena eftermiddagen innan vi bröt upp. Men inte alla! Teodor med mamma Maria, och Lukas blev kvar i hopp om att fånga den gäckande gäddan som hade gjort sig tillkänna flera gånger under dagen. Och tror ni inte att Teo (6 år) till slut lyckades få den att hugga! Längd 61 cm, och 1,2 kg. Det är virke i den grabben!

Nästa vecka blir det många aktiviteter: tillverkning av strömmingshäcklor på tisdag. På torsdag är det fisketävling för barn och ungdomar på Djurgården. På lördag försöker vi fånga näbbgäddor som kan ha nått vår södra skärgård vid det här laget. Söndagen ägnar vi åt strömmingsfiske i Nynäshamn.
Ingen föranmälan behövs. Vi bjuder på fika eller korvgrillning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *