Ismetet på lördagen

Vi var 17 personer, varav 3 juniorer, som mötte upp för att fiska gädda från Ältasjöns is. Lite snålblåst och nån minusgrad i strålande solsken på en snöfri is. Kanske var det den blanka isen i kombination med solen som gjorde gäddorna skygga? För trots 20 ismeten fick vi bara några enstaka fällningar. Å andra sidan hade de fiskarna bitit sig fast på krokarna, så de följde snällt med upp för att posera på bild innan de släpptes fria igen.
Några av oss satsade på att fiska upp lite nya mörtar till bete, men det var heller inte helt lätt. De få som nappade var i det minsta laget, och abborrarna likaså. Men som ofta händer det oväntade plötsligt!
Anne-Marie krokade en abborre på 690 gr, Lukas en gädda på angel, och lite senare även en 6 hg abborre på pimpel, och en till angelgädda. Elis fick en fin pimpelabborre på nästan 3 hg, och Johan pimplade upp en gädda.
Som avslutning när solen hade gått ner bakom träden skramlade ett av Arnes nappalarm till. Fisken fick inte vippan att lösa ut, varför vi antog att det var en mindre abborre som hade simmat förbi och oroat mörten. Men vid kontroll visade det sig att det ändå satt något i andra änden av linan. Det var en grann abborre på 900 gr, och 41 centimeters längd.

I morgon är det distriktsmästerskap i pimpel! Kolla in distriktets hemsida om du vill delta, eller bara komma förbi och titta.
Nästa lördag ger klubben sig ut på nya pimpeläventyr! Info kommer under veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *