Lyckad resa till Öresund

Den 23 oktober var vi 10 medlemmar som åkte ut med M/S Vike från Landskrona för att meta upp plattfiskar av olika slag. Vi hade tur med vädret som hade varit blåsigt veckan innan med inställda turer som följd. Lördagen bjöd på mojnande vind med ömsom regn, hagel och avslutningsvis solsken.
Redan från första nedsläpp visade Sundet upp sitt fina fiske efter de platta fiskarna! Även torsken gav sig in i leken emellanåt. Det blev rödspätta, skrubbskädda och sandskädda. Det var tidvis tätt mellan huggen, så mätning och vägning hanns inte alltid med. Några skrubbor som platsar i tävlingen Årets längd kom inte med i protokollet.

Det sattes 3 klubbrekord! Alla på spätta. Först ut var Arne med en fisk på 610 gr, bara för att 15 sekunder senare bli slagen av Christoffer med en fisk på 630 gr. Under resan tillbaka till kaj visade Peter upp en spätta på 660 gr, som blev det nya rekordet.

På söndagen begav sig fem av deltagarna ut på en torsktur. Men det blev inte så mycket tur. Endast sju torskar kom upp. Varav undertecknad tog fyra…
Johan valde att istället satsa på ytterligare en tur efter plattfisk. Hur det slutade återkommer vi till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *