Premiär vid Sandasjön 26/1!

Lördagen 26 januari öppnar vi äntligen för säsongens första isfiske vid Sandasjön! Årskort och dygnsfiskekort gäller som vanligt. Dygnskort löser man via fiskekort.se eller Fiskarnas i Sickla. Isen är just nu riktigt fin och en till israpport kommer inför helgen.

Viktiga nyheter för i år:

 • Parkeringen närmast sjön vid Sandabommen får inte längre användas av Sandasjöns besökare. Markägaren har tyvärr beslutat att häva den tidigare överenskommelsen och hänvisar våra besökare till betalparkeringen som ligger ca 150 meter längre norrut längs Ältavägen, direkt efter handelsträdgården. Detta innebär att man inte längre kommer få parkeringstillstånd i samband med att man löser dygnskort. Förtydligande bild här och Google-maps länk här.
 • Ny regel som börjar gälla i och med premiären är att det vid isfiske inte är tillåtet att släppa tillbaka fisk som har tagits upp ur hålet. Anledningen är att fisk som har tagits upp ur vattnet och utsatts för minustemperaturer snabbt får permanenta skador på ögon, slemskikt och gälar. All fisk som lämnar vattnet bör omedelbart avlivas.

Till premiären har vi planterat ut 230kg regnbåge och det finns gott om fisk kvar i sjön sedan tidigare isättningar!

Man får behålla max två laxartade fiskar, sedan måste ett nytt fiskekort lösas. Här finns en fullständig lista över reglerna.

Varmt välkomna hälsar,
Styrelsen i ESFK


2 reaktioner till “Premiär vid Sandasjön 26/1!”

 1. Min son, som är nybliven medlem, vill gärna prova pimpelfiske. Känner någon till om det finns isborr att låna/hyra någonstans?

  1. Hej!

   Det är möjligt att klubben har en isborr som ni i så fall gärna kan få låna. Vi hör av oss när vi hunnit kolla upp det. Tyvärr blir det för kort inpå för att vi ska hinna leta fram den till premiären imorgon. Om ni tänkt vara med på premiären kommer det att finnas många andra klubbmedlemmar som gladeligen lånar ut sina borrar!

   Hälsningar Hilja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *