Börja pimpelfiska

När vi hade vår pimpelskola så dök det upp frågor om   vad man behöver ha för utrustning. Därför tänkte jag lägga ut lite info om vad man behöver och var man kan köpa det. Mycket av det som man behöver ha för att börja pimpelfiska finns att köpa begagnat på tex. blocket eller tradera så det behöver inte bli så dyrt. Man behöver inte heller köpa allt på en gång, vi i klubben som har fiskat ett tag brukar ha extra som går att låna.

image

Ett par bra stövlar, den här modellen är heter P.original och är bland det varmaste du kan ha på fötterna. Billigaste paret hittade jag på Orsa fiskecenter ( ofc.nu ) för 649kr.

imageimage

 

 

 

 

Ett par broddar så man inte halkar och slår sig. De till vänster kostar 119kr och är bra och de till höger kostar 399kr och är riktigt bra. olssonsfiske.se

image

image

 

 

 

 

Isborrar finns det många olika modeller av och går att hitta bra begagnade. Köp inte den billigaste modellen,det kommer du ångra senare utan köp begagnat eller lägg gärna några hundringar till så du får en bra borr. Här ovan är två exempel på bra isborrar, Heinola eller UR-borren som den hette tidigare. 115 mm bred räcker och blir inte lika tungborrad som en bredare. Den röda till vänster kostar 849kr och den gröna kostar 995kr. ( ofc.nu) De var billigast igen.

image

Pimpelskryllor finns det också många olika modeller av och kostar nästan ingenting om du gör en själv. Men om du ska gå och köpa en så är den här typen som du kan ha som ryggsäck praktisk. Även den här var ofc.nu billigast på , 449kr.

image

Även pirkar finns det mängder av modeller av och alla har sin egna favorit. De här ovan på bild säljs i fyrpack på olssonsfiske.se för 99kr. Det är några klassiska tävlingsmodeller som funkar alldeles utmärkt. Annars kostar pirkar mellan 50-150kr beroende på om den är massproducerade eller handgjorda. Till den här storleken på pirkar använder man helt vanlig 0.20 nylonlina.

imageimage

 

 

 

Mellan pimpelkroken och pirken har man en panglänk så man lätt ska kunna byta krok och så inte abborren ska kunna haka av kroken när den hugger. ( olssonsfiske.se) 69kr för 10 st.

Pimpelkrokar finns det lika många färgkombinationer på som det finns träd i regnskogen, här gäller det bara att hitta en färgkombination som du tror på. Storlek 12-14-16 är de vanligaste, köp 14 om du bara ska köpa en. Krokarna kostar ca 12 kr styck men gör du dem själv så kommer du ner till halva priset. Det man behöver är epoxi-lim, färgpulver och krokar, en ask med 25 st krok kostar 69kr.

image image

Pimpelspön. VM-spöt kallas den vanligaste typen, ett litet spö som känns bra i handen, kostar 99kr för 4 st hos olssonsfiske.se.

Isdubbar. Det viktigaste som du alltid ska bära runt halsen när du är ute på is, 69kr olssonsfiske.se

Här hittar ni bra pimpelutrustning.

ofc.nu        olssonsfiske.se     veslisfiske.se

sportfiskeboden.jetshop.se     vimpirken.com

Vi ses på isarna.

3 reaktioner till “Börja pimpelfiska”

  1. Hejsan ! Jag vet en kille som gör jättefina krokar, om man nu har tidsbrist eller slut på fantasin, en epostadress så kan jag maila bilder och kontaktinfo. Hoppas isen bär snart ! Tobbe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *