Flugbindningsträffar i vinter

Vill du lära dig eller bli bättre på att binda flugor?
Under tre söndagar i februari bjuder Enskede Sportfiskeklubb in till flugbindningsträffar.

Vi kommer att binda olika mönster och det första tillfället går igenom grundläggande tekniker som lämpar sig väl för nybörjare. Svårighetsgraden kommer sedan öka något för varje tillfälle och sista träffen kommer vi att använda hjorthår som många tycker är ett lite klurigt material.

Om du inte har utrustning för att binda så finns det ett fåtal bindstäd och verktyg för utlåning. Hör av dig snarast om du vill låna. Glöm inte att ta med en liten lampa också!

Vi tillhandahåller allt bindmaterial förutom bindtråd. Vi kommer inför varje tillfälle att skicka ut specifik information till de anmälda.

Antalet personer som kan delta på varje tillfälle är ca.15 för att materialet ska räcka och för att vi ska hinna hjälpa alla. Vid fler deltagare än så får vi ransonera lite, men vi hoppas och tror att alla som vill ska kunna delta!

Söndag 12 februari kl.13-16
Vi binder olika varianter av harörenymf och går igenom olika dubbingtekniker.
Söndag 19 februari kl.13-16
Vi binder torrflugor med cdc-vinge och no-hackel-teknik.
Söndag 26 februari kl.13-16
Vi binder med olika typer av hjorthår. Det blir både en klassisk Streaking Caddis samt Zuddlers.

Vi kommer hålla till i en föreningslokal som ligger mellan Pilotgatan 28 och 30 i Skarpnäck. Det finns begränsat med allmänna parkeringsplatser i området. 

Klubben bjuder på kaffe och fika!

Anmäl dig till jonas.emanuelsson@esfk.se och ange vilket/vilka tillfällen du vill vara med. Mer information kommer att skickas ut till deltagarna inför varje tillfälle.

Välkomna!

Hälsningar,

Jonas Emanuelsson och James Lund

En kommentar till “Flugbindningsträffar i vinter”

  1. Det var jätteroligt och James och Jonas delade glatt sina kunskaper med oss deltagare. Jag lärde mig en hel del nya saker och tricks och är väldigt nöjd med kursen! Tack än en gång. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *