Sandasjön öppnar för isfiske lördag 11/12!

Idag 7/12 kontrollerades isen på Sandasjön av erfarna isfiskare, som bedömer att det är säkert att öppna för fiske. Efter den senaste tidens kyla mäter isen 13-14 cm över hela sjön och det är stabil kärnis. Vi bjuder på glögg och pepparkakor vid grilludden mellan kl. 10 och 15.

Fiskekort löser man på fiskekort.se och försäljningen öppnas upp under eftermiddagen 10/12. Fiskekort kommer även kunna köpas hos Naturkompaniet i Sickla. Årskort gäller vid premiären.

400 kg röding (vikter 0.7-1+ kg) har planterats till premiären. Dessutom simmar det kvar gott om regnbåge från höstens isättningar.

Det har tillkommit två regeländringar som vi vill passa på att uppmärksamma er om:

  • När två laxartade fiskar har avlivats är fiskekortet förverkat. För fortsatt fiske krävs ett nytt fiskekort. Årskortsinnehavare måste lösa ett dygnsfiskekort för fortsatt fiske samma dag efter det att två laxartade fiskar har avlivats.
  • Ovarsam hantering vid återutsättning av fisk kan innebära att fiskekortet förverkas.

Vid pimpelfiske från is är bete tillåtet, dock ej Power Bait eller liknande. Det är förbjudet att återutsätta fisk som tagits upp ur vattnet vid pimpelfiske, samt att det är förbjudet att använda flöte. Det är aktivt fiske som gäller, vill man använda någon slags indikator finns andra lösningar.
Övriga regler finns här.

Sandasjön i Februari 2021.

Ha ALLTID isdubbar högt upp runt halsen vid ALL vistelse på naturis! Allt fiske sker på egen risk.

Varmt välkomna att fixa rödingen till julbordet!

Hälsningar,
Styrelsen i Enskede Sportfiskeklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *