Helgens mete

I lördags åkte vi till Edsviken och metade efter abborrar och feta braxnar m fl. Det var mest mört som nappade flitigt, men en och en annan mindre abborre, och skapliga braxnar kom också upp. Som vanligt fick alla fisk, och mest fick Arne med 7-8 kg mörtar på några timmar. Eftersom vi använder keepnet fick alla simma tillbaka efter avslutat fiske.
På söndagen gjorde jag och Teo med mamma Maria en utflykt. Vi fick en del mörtar och småabborrar till att börja med. Sen när vi flyttade på oss hittade vi på mycket mört. Rätt vad det var kom en gädda och jagade efter mörtarna, och Teo ville fiska efter den. Eftersom vi inte hade tagit med något kastspö fick mamma leta reda på nåt större flöte och krok i fiskeväskan, och gjorde iordning för mete med död mört.
Teo släppte i och fick napp direkt! Efter en viss kamp lyckades vi lyfta upp fisken som inte var en gädda utan en abborre. Vågen visade 750 gr fördelat på en längd av 42 cm! Sen hade vi flera napp, men hade svårt att kroka dem på enkelkroken. Icke desto mindre kunde vi bärga ytterligare en 38 centimeters abborre på 6 hg.

En kommentar till “Helgens mete”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *