Senaste utflykterna

På påskafton drog ett gäng medlemmar iväg till Fituna för fiske efter öring och sik. Vädret var fint, fast med kall vind från norr. Nordan brukar kunna göra fisket trögt, så också denna gång. Ändå lyckades Jonas V (igen!) knipa en öring! Dock var den kortare än de 50 cm som utgör gränsen för vad man får ta med sig hem. Men vad gör det? En landad öring är en landad öring, vilket inte händer varje gång.

Dagen efter den heroiska insatsen med bryggupptagning i Sandasjön i lördags tog vi ett lite lugnare fiskepass i Erstaviken efter sik. Vid ett tillfälle gungade det till rejält i Manges spö, och även Leo hade en fisk som nafsade i betet, men ingen av fiskarna bet sig fast.
Christoffer varvade det uppsluppna sikmetet med att kasta efter öring, och hade en mindre efter som inte behagade att bita över kroken.

Påminner också om tävlingen Årets längd. Skicka in bilder på fiskar av de aktuella arterna fotade mot måttband. Deltagandet är gratis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *