Helsingborgsresan

Igår lördag klev vi 8 medlemmar ombord på Vandia för en fisketur inriktad på plattfiskmete.
Bästa bete i Sundet är borstmask. För att få tag på det i Coronatider började turen med att vi åkte över till den danska sidan för att möta upp en lokal fiskare ute i Sundet som överlämnade betet.
Sedan gick färden ut till lite djupare vatten, 25-30 m, och vi kunde släppa ner våra tackel agnade med borstmasken. Huggen lät inte vänta på sig, utan snart började vi alla få fisk.
När nappen glesnade flyttade skepparen oss till nya platser för fler napp. Det nappade på bra under hela turen, och vi kunde summera 10-20 plattfiskar (mest rödspättor, men även sandskädda) var. Många var för små, så de släppte vi tillbaka.
Helt plötsligt blandade sig torsken in i leken, och på några minuter bärgade Erik en grann matfisk, och Olle en dubblé!
Utöver dessa fiskar fick vi även vitling och knot. På den senare satte Olle klubbrekord, bara för att en stund senare se Erik lyfta ombord en ännu större! Det nya klubbrekordet lyder på 260 gram. Grattis Erik (som är 10 år)!
Även rödspätterekordet putsades från fredagens 400 gr till 490 gr. Fångstman: jamen, det var ju jag, Mårten! Film från turen.

Under söndagen besöktes västhamnen av Arne, Olle och Lasse. Där fångades plattfisk, sill och småsejar.
Jag och Anne-Marie tog en båttur till ut på Sundet för torskfiske. Vi hade riktigt fint väder med sol och nästintill vindstilla. FÖR fint, sa skepparen! Driften uteblev, och på botten hade strömmen lagt sig. I de förhållandena skyggar torsken, så de var lite knepiga att lura till hugg. Icke desto mindre krokade jag fyra, tre som kom upp, två fick gå tillbaks.
Albin åkte ut på en förmiddagstur med båt från Landskrona. På den turen kunde han bärga torsk och en hel del sill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *