Havsöring på Torö

I lördags åkte vi (12 medlemmar) till Torö vid Nynäshamn för att utmana havets silver. Det blåste inte särskilt mycket från söder, men eftersom det är öppet hav därifrån vinden kom så blev det ändå stora vågor som gjorde det svårfiskat. Omgruppering till lite lugnare vatten. På väg dit kom telefonsamtalet vi ville ha. En öring upp!
Jonas hade gjort några kast, tagit en fika och börjat kasta igen. Pang i första kastet! Landningen blev en aning dramatisk då Arne som skulle håva sjönk ned i dyn, varpå han tappade balansen och föll. Stövlarna blev kvar i dyn, och ståendes i bara strumplästen ute i vattnet lyckades han få in fisken i håven. Härlig start på dagen!
Efter det hände det som det ofta gör vid havsöringsfiske; många, många kast utan fisk.
Fast alltid lär man sig nåt på en utflykt med erfarna fiskare! T ex bästa knuten, vev/stopptekniken, göra upp en eld…

En kommentar till “Havsöring på Torö”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *