Flugfiskeresa 23/5 till Abborragölen, Hökensås

Vi har haft problem med att mailutskicken som görs till alla medlemmar i vissa fall klassas som skräppost. Kika därför gärna i skräppost-mappen och markera oss som säker avsändare!

Till att börja med ber vi om ursäkt att denna inbjudan läggs ut så sent. Det beror på att det varit oklarheter kring möjligheterna att genomföra gruppaktiviteter på Hökensås under rådande omständigheter med covid-19.

Lördagen 23/5 har vi bokat Abborragölen som är ett av det klassiska området Hökensås mest exklusiva vatten. Vi kommer dit under perioden då sjösandsländan (Ephemera vulgata) kläcker för fullt i sjön. Då vi hyrt sjön kommer det göras en extra fiskisättning inför vårat besök.

Så här beskriver Hökensås sjön:
”Abborragölen har ett fint bestånd av Ephemera Vulgata vilket innebär att det finns ett ypperligt tillfälle till ett spännande fiske under kläckningsperioden. Abborragölen är en klarvattensjö och här finns bord med tak och grillplats. Det är inte vadbart i sjön (mer än att det går att ta något steg ut på ett par platser i sjön) utan istället fiskar man från kanterna på fisk som ofta betar kantnära. Det är röjt fiskeplatser runtom hela sjön, men vi vill ändock påpeka att sjön kan upplevas som svårkastad för den som vill kasta med överhandskast och därför erbjuder sjön främst flugfiskaren som vill utmana sin teknik och sitt fiske en god möjlighet till ett trivsamt fiske.”

Vi har valt att inte boka någon övernattning i stugor, vandrarhem eller liknande under rådande omständigheter. Vill man övernatta går det bra att tälta vid sjön!

Anmälan görs till jonas.emanuelsson@esfk.se
Begränsat antal platser och först till kvarn gäller!

Välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *