Flytringsutflykt till Lobergstjärn 27-28 april

Helgen 27–28 april gör vi en resa till Kilsbergens sportfiskeområde där vi fiskar röding i Lobergstjärn. Under isfria säsongen är denna sjö lite unikt endast öppen för flugfiske från flytring.

Vid säsongen som varit har det satts ut 700 kg röding mellan 2-6 kg, samt 2.5 ton med en medelvikt av 0.8 kg. I sjön simmar det även regnbåge och öring! Det betyder förhoppningsvis att vi har god chans att kroka någon av de riktigt stora rödingarna som överlevt vinterfisket.

Vi åker dit lördag morgon, och innan vi börjar fiska checkar vi på boendet som ligger ca 20 minuter från Lobergstjärn. Boendet är i stugor med pentry, egen toalett och dusch saknas.

När incheckningen är klar sätter vi igång och fiskar så mycket vi orkar tills det är dags att åka hem på söndagen. Stugorna betalar klubben för. Mat, bensinpengar och fiskekort betalas av deltagarna själva. Vi samåker dit i egna bilar.

Bild lånad från Kilsbergen sportfiskes Facebooksida

Om du inte har en egen flytring så har nu klubben köpt in, bland annat, två flytringar som ni medlemmar i framtiden kommer kunna boka och låna utan kostnad! Även vadare och flugspön finns att låna. Mer info om utrustningen som köpts in för utlåning till er medlemmar kommer längre fram.

Max 6 deltagare. Först till kvarn gäller! Även till lån av utrustning. Anmälan och frågor skickas till jonas.emanuelsson@esfk.se

PS! Just nu ligger det fortfarande is på Lobergstjärn, men med högsta sannolikhet kommer den vara borta till 27/4. I värsta fall kan datumet för resan behöva ändras.

Hälsningar, Jonas Emanuelsson
Sektionsledare i Enskede Sportfiskeklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *