Sandasjön öppnar igen nu till helgen 15/3

På grund av det kyligare vädret på sistone har isläget stabiliserats så pass att vi vågar öppna sjön för fiske igen. Vid en koll idag 14/3 var det en hel del vatten på isen, men själva isen ute på sjön är runt 15-20 cm tjock. Längs med kanterna efter land och vid sjöns in- och utlopp är den fortfarande lite tunn. Iaktta därför extra försiktighet vid dessa ställen, och tänk på att fiske från is alltid är förenat med vissa risker. Allt fiske sker på egen risk. Undvik att fiska ensam från isen och se till att ha med nödvändig säkerhetsutrustning.

Vi tänkte även passa på att göra ett regelförtydligande angående användandet av flöten vid isfiske. Det är förbjudet att använda flöte från isen då det blir ismete, och all form av mete är strängt förbjuden i Sandasjön. Vill man använda någon form av nappindikator vid isfiske finns det andra lösningar, t.ex. mormyskatopp till pimpelspöt.

Fiskekort löser man som vanligt via fiskekort.se eller hos Fiskarnas Redskapshandel/Naturkompaniet i Sickla. Hur länge vi kan hålla sjön öppen beror så klart på väderleken framöver. Vi kommer via hemsidan att meddela när sjön är stängd för allt fiske igen.

Sjön har legat i träda sedan den stängdes 25/2. Att sjön varit stängd i kombination med fler soltimmar gör att vi hoppas på att fisken är mer aktiv och att fisket kommer vara toppen i helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *