Hur gick fisket på KM?

Vi var 5 tappra medlemmar som gav oss ut på Öringesjöns is med en hel del snö på, för att göra upp om klubbmästartiteln. Klubben arrenderar ungefär halva sjön, och i den andra halvan äger Tyresö fvo fiskerätten. Vi hade fått tillstånd av dem att fiska även på deras vatten, och det var där vi började. Jag och Arne försökte hitta en grynna som skulle kunna ge en del stora abborrar. De andra delade upp sig för att få vara ensamma om småfiskstimmen…

Arne och jag fick en del småfisk, dock utan att hitta grynnan. Ganska snart anslöt de andra till oss, utom Leif som drog vidare mot en udde på andra sidan. Vi fortsatte att få småabborrar, men inte mer än noll till 2 fiskar i hålen. Jag drog mig lite längre ut på sjön, och då började det grunda upp. Jag hade hittat grynnan! Fiskade på med hål bara två meter mellan varje. Lite småfisk först, och sen i ett hål 8 st som var lite större; uppemot hektot på den största. De andra såg inte att jag satt grunt och drog fisk. Jobba på innan de upptäcker det! Inte för att de inte fick fisk. För det fick de. Bytte till större krok i hopp om att de RIKTIGT stora skulle finnas där vid grynnan. Men icke. Fisket dog nästan ut, bara små fiskar nappade här och där, även på den större kroken. Arne hittade fram till grynnan, men fick heller ingen stor.

Lasse och Arne tog då en promenad över isen till en brygga, som visade sig vara en vak för fåglar. Jag följde strax efter, fast med sikte på en udde längre ut, medan Fredrik satt kvar i närheten av grynnan. Vilket skulle visa sig vara det vinnande draget! Rätt som det var fick han en halvkilos abborre. Snabbt byte till balanspirk, och något hål senare klev dagens största på. En kilosabborre! Oturligt nog stötte Fredrik borren i en sten i toppen av grynnan lite senare, och den blev genast obrukbar. Han fiskade resten av tiden i gamla hål och fick en del fiskar, men ingen mer stor.

Fredrik med sin kilosabborre


Arne bytte sida av sjön när det var en timme kvar av tävlingen, och jag följde efter. Stannade till hos Fredrik som visade den stora, och såg att den var högre än våra andras fiskar var långa! Det var bara att hoppas att det skulle finnas såna på andra ställen.

Pulsade vidare i snön, och stannade till ett par gånger för att hämta andan innan jag nådde fram till Arne. Vi fick bara lite småabborrar, så jag knallade vidare in i ett sund och hittade ett träd som hängde ut över vattnet och fiskade där sista halvtimman. Rätt val! Abborrarna där Arne fortsatte fiska försvann, medan jag fick en del, även några lite större. Alltså inte stora, men större (30-80 gr) än de flesta vi fått tidigare. Det var nog där jag fick ihop det sista som behövdes för att knipa andraplatsen.

Väl tillbaks till bilarna bjöds vi på korv, och åt av våra matsäckar medan vi vägde våra fångstpåsar, delade ut priser och begrundade Fredriks fina abborrar.
Fredrik blev klubbmästare, jag Mårten 2:a, Lasse 3:a, Arne 4:a och Leif 5:a.

Några av klubbens medlemmar deltar i pimpeltävlingar på tisdagar, onsdagar (för pensionärer), lördagar och söndagar så länge isarna ligger. Välkommen att hänga med Du också!


Mvh
Mårten

En kommentar till “Hur gick fisket på KM?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *