Rapport från Hedströmmen

Vi var nära 20 medlemmar som besökte Hedströmmen 27/5 och 9/6.

Första turen var fisket bra och de flesta fick fisk, trots att sommarvärmen gjorde att fisket var lite trögt. Det var en kort period under förmiddagen då fisken var mer aktiv och det var då öringarna högg på flugorna.

Andra turen hade vi ännu varmare väder och vattennivå hade sjunkit drastiskt. Det extremt låga vattnet gjorde öringen inaktiv. Antagligen hade de samlat sig i djuphålor och syresatta strömpartier, där de var svåra att komma åt. Det var istället gott om färnor i ån som tillfälligt hade tagit över öringarnas ståndplatser.

Sammanfattningsvis var fisket ovanligt trögt för årstiden, men det blev ändå två lyckade turer med trevligt umgänge vid den grönskande dalgången. Den låga vattennivån gjorde fisket svårt, men det var spännande att kunna spana på öringarna uppifrån ravinen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *