Istid vid Sandasjön!

Sandasjön är nu stängd för säsongen då 2.5cm is har lagt sig över hela sjön. När isen bär kommer vi öppna upp sjön för vinterfisket, håll koll på hemsidan för datum!

Ett stort tack till er som besökt vår fina sjö! Hoppas vi ses igen nästa säsong.

Om ni har några frågor, önskemål eller förslag som rör Sandasjön får ni gärna höra av er till oss styrelsen@esfk.se

10 reaktioner till “Istid vid Sandasjön!”

 1. Hej Magnus, Patrik och James!

  Ber om ursäkt för sent svar, verkar som att vi alla har fullt upp. 🙂

  Det som styr när vi måste stänga sjön är fiskleverans inför vinterfisket, då vi sätter ut extra mycket regnbåge och röding. När vår odlare har is på sina odlingsdammar kan vi inte längre få fisk levererat. För att kunna utlova ett bra pimpelfiske är sjön stängd efter istättning.

  Vi hade kanske kunnat ha haft lite mer ”is i magen” och hållt sjön öppen längre, men det hade på sin höjd handlat om några dagar.

  Om ni har fler synpunkter eller är intresserade av att engagera er i vår verksamhet, får ni mer än gärna höra av er till oss här på hemsidan eller till styrelsen@esfk.se
  Vi behöver alltid mer folk som driver på arbetet med Sandasjön, våra sektioner och andra delar av verksamheten.

  1. Tack för svar! Jag fattar. Det är bara att längta till våren helt enkelt 🙂

 2. Hej!
  Ja, jag undrar också varför
  sjön är stängd för säsongen. Om man vill försöka sent på säsongen när isen kommer och går… Hade tänkt ta grejerna och åka dit, om sjön var helt eller delvis öppen köpa kort online… Men det går alltså inte? 🙁

 3. Hej!

  Den isen blev ju inte så långvarig och verkar inte komma igen den närmaste tiden. Om det blir en i stora delar isfri vinter, betyder det ändå att säsongen är slut?
  Idag t.ex. hade det ju varit en fantastisk dag att fiska på 🙁

   1. Vadå ”säkra före det osäkra”?
    Varför stänga en sjö om den inte har is? Det verkar ju dumt att ha stängt den bara för att den nån gång i vinter säkert kommer vara frusen.
    Sent höstfiske är ju toppenbra!

    1. Håller med. Tycker det är konstigt att sjön stänger när ”första isen” kommer. Skulle vara bra att få reda på lite mer information angående detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *