Vårpremiär vid Sandasjön

På fredag 14/4 öppnar Sandasjön för fiske och vi hälsar er varmt välkomna till en ny säsong!

Det simmar mycket regnbåge och röding i sjön från tidigare isättningar och speciellt efter isfisket som var ovanligt trögt i vinter. Till premiären har vi planterat ytterligare 200kg regnbåge!

Några nyheter för i år

  • Tätheten av fiskisättningar kommer minskas under sommarens varmaste period slutet av juni till början av augusti, då fisket som oftast inte är på topp på grund av det varma vattnet. Vi väljer att göra detta för att slippa höja priset på fiskekort då våran fiskleverantör tvingats höja priset från sin sida.
  • Vi undersöker möjligheten och planerar att genomföra ett decimeringsfiske av vitfisk i Sandasjön som ökat stort i antal senaste åren. Vi gör detta för att stabilisera den biologiska balansen i sjön.
  • På grund av ett ökat tjuvfiske i Sandasjön har vi utbildad fler tillsyningsmän. Vi kommer även ha en tipstelefon som ni besökare kan kontakta via samtal eller sms för att tipsa oss om ni misstänker att det förekommer tjuvfiske. Ett telefonnummer till tipstelefonen kommer att läggas ut här på hemsidan under fliken Sandasjön>Info om sjön.

Fiskekort löser man som vanligt via fiskekort.se eller vid kortautomaten som ligger vid parkeringen. Där gäller kontantbetalning och jämna pengar. 150kr för ett dygnskort och 75kr för medlemsdygnskort. Alltså inga prishöjningar.

Vi vill påminna alla om att inte skräpa ned vid sjön och att följa övriga gällande fiskeregler. https://www.esfk.se/sandasjon/regler/

Välkomna!

Hälsningar,
Styrelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *