Vulgatatider i Sandasjön.

Sen några veckor tillbaka kläcks Ephemera vulgata (Sjösandslända) i stort antal! Aldrig upplevt liknande mängder i Sandasjön förr. Kläckningarna är koncentrerade till sjöns norra och södra ändar. På kvällarna kan man se sländornas parningsdans ovanför buskar och träd innan honorna flyger ut över vattnet för att lägga sina ägg.

I vegetationen sitter det fullt av sländor som inväntar kvällen.

 

Den senaste tidens värme har gjort att vattentemperaturen i sjön börjat stiga. Det gör att fisken inte blir lika aktiv under dagen utan letar sig till vatten som är djupare, svalare och mer syrerikt. Svala dagar eller vid skymning är den bästa tiden just nu. Vi håller fortfarande täta intervall med isättningar och det finns gott om fisk i sjön.
Värmen för också med sig många badsugna människor som vi fiskare får samsas med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *