Hur gick det på Åland?

I helgen som var var vi 9 man som åkte till Åland för havsöringsfiske. Fin rymlig stuga och fiske från hyrda båtar. I lördags hade jag (Mårten) och Arne med Carl-Johan på 13 år i båten. Tanken var att vi åldermän skulle visa honom hur man fiskar öring… Han fick 9 st, vi fick 1 varsin!!! Alla utom en höll inte måttet på 50 cm. Den som höll måttet vägde 3,5 kg. Gissa vem som fick den…?

På söndagen bytte C-J till en annan båt för att se om taktiken var en annan och fick 8(!) till, varav en höll måttet och var 53 cm. Den släppte han tillbaka med tanke på bestånden, sa han. Han har hajat hur ekologin fungerar!

Torbjörn fick en förrymd regnbåge på drygt 2 kg, och Lasse som ordnade med boende, båtar och mat med bravur (hatten av) fick 2 godkända öringar.

Totalt 5 godkända öringar, många under minimimåttet och en regnbåge! Det höjdes röster för att göra om resan nästa år. Redan till våren… Anmäl intresse (larsirene@comhem.se) så får vi se om det kan bli av.

 

En kommentar till “Hur gick det på Åland?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *