Ang. Isättningar i Sandasjön

Hej!

Vi kommer inte som förut att lägga ut på hemsidan när isättningar sker.

Detta pga. mindre seriösa personer!

Isättning av fisk sker regelbundet under året.

Hälsningar

/Styrelsen

9 reaktioner till “Ang. Isättningar i Sandasjön”

 1. Hej imorgon kommer vara min första dag på sandasjön och jag har utbildning som tillsyningsman men bara i lillafiskelyckan i handen men behöver ni hjälp så hör av er bor bara en halvtimme från sjön 🙂 mvh Christer

 2. Hej vaktchefen!

  Jag fiskar mycket i sandasjön och tycker att det är ett av dom bästa sjöar jag fiskat i.

  Men på sistone har jag märkt av problemet att folk fiskar och kommer dit mycket på natten och då vet ju vad dom gör där.
  Vet att det är omöjligt att kontrollera då, men vad jag har märkt att dom gångerna jag varit där har jag inte stött på några kontrollanter.

  Jag själv skulle kunna tänka mig bli medlem för att bli kontrollant. Vet att det sker via sportfiskarna.

  Så min fråga behöver ni mer fiskesyn vakter?

  Mvh
  Sam Golam
  Clubmiles@hotmail.com

 3. Jag tycker det är helt fel att dom är ute efter att tjuvfiska med kast, det är oförsvarbart. Men vad har det med att göra av att männen som du skriver är utav icke svenskt ursprung? Spelar väl ingen roll om man är svensk ryss somalier eller indian?

  1. Hej Lelle!
   Beklagar om du tog illa upp gällande den formuleringen. Självklart har det ingen betydelse var man har sitt ursprung. Tjuvfiskare är tjuvfiskare oavsett.
   Vad jag dock försökte göra var att beskriva en situation och de personer som jag mötte och pratade med, så att de eventuellt kan bli uppmärksammade om någon annan vakt eller medlem skulle möta personer som stämmer in på beskrivningen en sen kväll.
   Då kan det vara bra att ha en hum om hur de såg ut. Nu råkade det vara invandrarbakgrund på dessa män och då skall det också framgå.
   Där gör jag ingen skillnad om det skulle vara en annan beskrivning nästa gång, då kommer det framgå också.
   Med vänliga hälsningar Peter ”Vaktchef”

 4. Som kontrollant av Sandasjön kan jag förtydliga detta utryck, ”Mindre seriösa”. På väg ifrån sjön enfter en kontrollkväll samt eget fiske, dagen efter isättning i augusti möter jag två huvklädda män i 25-30 års ålder i gymnasikskor. Klockan är 22.35 och det är så mörkt att jag använder pannlampa själv för att se hur jag går. Dessa personer av icke svenskt ursprung är då på väg ut på första bryggan med kastnät. Jag såg nätet i en öppen Ikeabag genom ljuset av min pannlampa. Deras ursäkt var att dom skulle kolla tältet och om det gick att sova där. Dom hade inga ficklampor. Jag ifrågasatte nätet men det var inget dom skulle använda utan råkade bara ha med sig (eller hur). Efter att tjafsat med dem i 20 minuter var vi överens om att dom skulle gå därifrån, dock stod dom kvar och pratade i mobiler när jag gick. Hur dom sedan gjorde vet jag inte, men ensam mot två mindre moraliskt nogräknade män kändes som fel odds. Gick sedan in på Youtub hemma och sökte ”kastnät”. Här fannas mycket tydligt beskrivet hur man framgångsrikt fångar Regnbåge med Kastnät. Då Bågarna är allmänt förvirrade efter isättning skulle det vara förödande för alla betalande fiskegäster om dessa personer kommer till första bryggan och prövar lyckan i skydd av mörkret. Därav beslutet att inte informera om när isättning sker. Hälsningar Peter
  Fiskekontrollant Sandasjön.

 5. Mindre seriösa personer?
  Vad döljer sig bakom den flummiga beskrivningen?
  Om seriösa fiskare vet vad de mindre seriösa gör så kan man ha ögonen öppna för detta beteende när man är vid sjön. F.ö. tycker jag det är bra att inte basunera ut isättningarna. mvh // Jerker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *