Ny isättning 13/8

Nu finns det nyinsatt regnbåge i Sandasjön 150 kg sattes in i tisdags. Snittvikt 0,7 kg plus ett antal mellan 2-3 kg.

Välkommna

6 reaktioner till “Ny isättning 13/8”

 1. Helt rätt Micke, tråden höll på att glida åt fel håll.
  Kan meddela att jag plockat upp några gäddor under sommaren. Om man koncentrerar isättningarna till vår och höst finns det iaf möjlighet till fiske efter gädda under sommaren. Det skulle säkert gynna bågarna om man fiskade upp lite gädda, och inte minst, upphörde med att sommar-mata gäddorna med bågar.

 2. Visst har man inget val annat än att acceptera att det är annat folk än fiskare där under sommaren. Men det här handlar först och främst om kvalitén på själva fisket, och fisken!!

 3. Badare mfl får man acceptera, allemansrätten gäller alla.
  När jag i tonåren seglade jolle brukade fiskarna kasta drag efter oss när vi enligt dem seglade för nära deras ’revir’. En gång fastnade ett drag i flytvästen, jag var snabbt framme med kniven och tackade för draget 🙂

 4. Baddjävlar, mtb-cyklister och framförallt hundägare är ett stort problem. Vet inte hur vi ska lösa detta, men det är allt för många gånger idioter som dessa förstör för oss fiskare.

 5. Håller helt klart med! Ta lärdom av hur man gör i andra sjöar, te.x. göra en isättning runt 400kg efter islossning och sen inte sätta i fisk igen för än i slutet av augusti/början av september. Fisket är väldigt trögt under sommaren, fisken kämpar för fullt för att överhuvudtaget överleva i det varma vattnet. Har knappt fått fisk i Sandan i sommar, som vanligt. När det väl nappat så har fisken knappt kämpat emot, många har även haft fula sår och varit fulla med fisklöss.
  Sen är det ju inte jättekul att trängas med badgäster, joggare, mtb-cyklister och hundägare som visar noll hänsyn. Tycker helt klart att isättningarna bör intensifieras under vår/höst och ingen fisk borde sättas ut i juni/juli. Det är i min mening slöseri på klubbens resurser.
  Ni skulle kunna sluta posta för varje gång en isättning skett, utan istället i informationsrutan skriva t.ex. att ”Utsättningar i början av varje månad under vår/höst, större utsättningar sker i november innan sjön stängs inför isfisket och även direkt efter islossning.”

 6. Jag är ingen fiskevårdare eller expert på något sätt, men jag har fiskat ganska ofta i Sandasjön i år och i slutet på juli kunde jag ofta se väldigt trötta och slitna regnbågar stå i stim på grunt vatten. Idag 23/8 var jag nere och såg på nytt trötta slitna fiskar stå på grunt vatten. Min fundering är då om det inte vore bättre att skippa isättningarna på sommaren och satsa de pengarna på större eller fler isättningar på vår och höst. De fiskarna verkar må bättre längre tid. Bara en fundering…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *