Isättning för premiären

200 kg Regnbåge har satts i inför premiären.

Vikter mellan 1.2-3 kg

13 reaktioner till “Isättning för premiären”

 1. Vi årskortsägare kan ju emellanåt göra en insats och rikta fisket mot gäddan. Annars är det ju så att gädda på ädelfisk-diet växer väldigt fort och blir svårfångade som tusan.

 2. Jo, den problematiken är jag införstådd i. Kanske bäst att bevara nuvarande fiskekortslösning ändå för att bespara samtliga intressenter tjafs och huvudbry? Detta var bara en tanke kopplat till nyheten att gäddan var på stark frammarsch i sjön.

  Tack för snabb replik iallafall Julius, hare gött!
  Och tack ESFK för ert bidrag till sportfisket i Stockholm! Sandasjön är uppskattad även av oss icke medlemmar.

  / #10an

 3. #10

  Sen får du en regnbåge på din glittriga flashfluga och säger ”ojj då”

 4. Att det går Gädda i Sandasjön var en nyhet för mig.
  Hur ställer sig klubben till ett riktat fiske efter gädda? Är det samma avgifter för gäddfisket som för ädelfisket? Är det begränsat till endast tre gädder likt reglerna för regnbågsfisket? Kan det tänkas att en lättnad i fiskekortskostnaden tillfaller den som riktar sitt fiske efter gädda i sjön? Med argument att detta fiske bidrar till en önskvärd balans bland sjöns invånare.
  Om inte; Hur motiveras 140kr för fiskekort på en naturlig art i sjön? Klubben har väl knappast betalat en utplatering av gädda?
  Förtydligande; Med riktat gäddfiske syftar jag till stora glitriga flashflugor som närmast kan liknas vid självaste Charlotte Pirelli? Linan står för tyngden i kastet och kan närmast liknas vid traditionellt flugfiske.

 5. Eftersom jag såg att det finns gädda i Sandasjön begav jag mig dit idag på lunchen, utrustad med ul-spö och en popper. På andra eller tredje kastet satt det en 1,5+ kilos gädda på kroken.
  Popper-fiske är ett kul fiske som kan rekommenderas som omväxling till flugorna.
  Kanske rensar upp lite i gädd-träsket också.

 6. Det finns ju en liten stam stationär ”bäcköring” i Erstaviksån. Firren på bilden kommer säkert från bäcken. Vackra dagar kan man smyga utmed bäcken och se de små krabaterna pila iväg som raketer. H-öring smolt borde ha mindre huvud och lite andra prickar?!

 7. Årets sista pimpelfångst på Sanda var en gädda på ca 1,5 kg. På något sätt kommer dom in.
  Laddar upp bilden.

 8. I senaste insättningen så var det 1 öring på ca kilot med. Annars är det inte otroligt att den havsöring som går upp i Erstaviksbäcken skulle kunna producera avkomma som kan vandra upp i Sandasjön. Det galler som finns stoppar inte smolt. Förra året så fick 2 medlemmar 2 st öring på ca. 3-4 hg:-D

 9. Har gallret lossnat eller gått sönder? Kanske förklarar varför sjön är tom på regnbåge! Var där på premiären och flera vänder efter det, enda jag fått är mört och abborre. Kul om öring letat sig in!!! Stockholms enda sjö med vild öring?!

 10. #1 Är ju ett galler där vid bäcken så ingen fisk kan åka igenom!

  Visst låter det som att det är vilda, men brukar inte inplanterad fisk vara steril ?

 11. Fick två öringar idag. Vad jag vet så har ni inte satt i öring? Båda var runt 30cm och kämpade hårdare än någon regnbåge jag någonsin fått.
  När den första nappade och drog iväg trodde jag en stund att det var ett riktigt monster, den fick simma tillbaka. Den andra tog samma fluga (Wooly worm) och nästan vid exakt samma ställe, kämpade nästan hårdare än den första. Vid håvning så upptäckte jag att käken slitits sönder helt där flugan satt, så den tog jag upp, fotade och bonkade.
  Med tanke på hur pass starka de var så tror jag nästan att det var vilda fiskar. Är det möjligt att de simmat upp i sjön genom bäcken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *