Påskpimpel

Trots det varma vädret så kunde det genomföras tävlingar under tre dagar nu under påsken på mycket osäkra isar i trakterna kring Hammerdal. Vi från klubben och ett 40 tal övriga pimpelfiskare som bodde ihop på sjöbodahemmet utanför Hammerdal, hade en mycket trevlig final på pimpelsäsongen. Trots att det inte blev riktigt samma höga tempo som det brukar vara med 2 tävlingar per dag, fick vi pga. isläget nöja oss med en tävling per dag och en avkortad tävlingshelg. Skärtorsdagens tävlingsis var den sämsta där bla. Björne från FK Forellen fick sina kläder blöta, de övriga dagarna lyckades arrangörerna hitta säkrare isar.

Trots att mycket smälltvatten runit igenom isen och abborrarna mest stod och tittade på pirken så var segrarvikterna på mellan 10-15 kg alla tre dagar. Fisket var väldigt ojämnt, några kunde nästan bli utan medans de som hittade jämtabborren kunde dra 10 kg i ett hål och på en halvtimme. Nästa påsk får vi hoppas att fisket blir mer som det brukar med nappavilliga hektosabborrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *