Någon som saknar två krokar?

På lördagen bjöds det på fiskelycka på sandasjöns is; En fin hane som låg på ca kilot;

Sedan kom denna vackra och stridiga hona upp, runt 1,3 kilo;

Honan hade två härliga överraskningar med sig upp på isen; Två stycken krokar med lina(den ena i flätlina och den andra i nylon) stack ut ur henne, någon som vill kännas vid dessa?

Den andra överraskningen var detta;

Romstinn som tusan, tillredde rommen och frös in. Honan blev en favorit i repris, ugnsbakad regnbågsfilé med saffran och grädde som är helt sjukt gott! ;

Inga brödingar denna gång  – någon besökare som dragit upp någon ännu?

8 reaktioner till “Någon som saknar två krokar?”

 1. Jag vill minnas att jag hade en taffs under blänket som var av nylon 0.20 mm. Kroken var en maggot krok. På premier dagen lyckades en lynnig båge slita av alltsammans.. Om det vardenna fisk så hoppas jag att den smakade välldigt gott ;D grattis!

 2. Recept vid beredning av rom:
  blanda vatten och salt.9% salt av den vätskan du använder.
  Koka upp och kyl ner.Skölj rommen och lägg den i saltlaken 1 dygn.Häng i finmaskigt nät till den är torr.Klar! Om du ska frysa rommen bör du ha en frys med en temp på minst 40minus annars ”sprängs” kornen och du får en annan konsistens på kornen samt en blöt rom snudd på sörja…
  Men man tar vad man har….Sjukt gott att äta precis när den är klar.Man kan ju även torrsalta med 9% salt men då ska man ju ha fram miniräknare för att räkna ut saltmängden i förhållande till rommängden.

  0,5L vatten
  45ml Salt( knappt 1 tesked)

  4% används på löjrom idag men forellrommen är större därav den ökade saltmängden.

  1. Så här lagar jag saffransbåge, 2 personer:

   Två regnbågsfileer, urbenade och med skinnet kvar
   En påse saffran(0,5g)
   En fiskbuljongtärning
   (Visp)Grädde 3-5 dl
   Salt och Peppar
   Gärna någon färsk krydda att toppa/garnera med, t.ex persilja eller gräslök.

   Koka potatisen. Sätt ugnen på ca 110 grader. Lägg upp fileerna i en ugnsform, gärna så liten som möjligt men fortfarande så att fileerna får plats. Salta fisken efter behag, Strö på saffran, och smula fiskbuljongtärningen över fiskarna samt peppra. Häll på grädde runt om fisken så att fileerna är täckta till hälften, se till att inte hälla grädden rätt över fileerna. Stoppa in i ugnen och ta ut fisken när såsen börjar bubbla/koka. Ta ut fisken, pressa potatisen och lägg upp på tallrik. Garnera med eventuella färska örter.

   Klart!

  1. Nix, hade hoppats på att det var min egen myska jag fick upp men icke! Nylonlinan var nog 0.20 och flätlinan runt 0,20 den med, ska slänga upp en bild sen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *