Flugbindningskväll på onsdag 13/3

På onsdag är det dags för den andra träffen i Ektorp. Vi kör igång vid kl 18 och håller på till kl 21, man kan dyka upp när som helst under kvällen. Lokalen ligger på Ektorpsvägen 4 i Nacka. Ingången är till vänster om Gateau i Ektorps centrum, ta sedan två trappor upp och följ ESFK-skyltarna.

Vi kommer under denna kväll binda en riktigt tung nattsländelarv. Mönstret är en ganska ny bekantskap för min del, och jag kom först i kontakt med det vid ett välkänt fiskevatten i östra Jämtland. En långväga besökare från Balkanregionen fick på två kast två öringar över två kilo i en och samma pool. Han kunde knappt någon engelska, men namnet på flugan kunde han – Shark’s Caddis

Shark’s caddis, imitationen och en riktig nattsländelarv.

Upphovsmannen är bulgaren Radoslav Kiskinov som kommit på den brilljanta idén med att tvinna antrongarn ihop med kanindubbing för att få till den realistiska kroppen. Den binds vanligtvis i relativt stora storlekar, från 8-14 med en tungstensskalle och blyfri förtyngningstråd.
Färger varierar från grönt, gult, oliv, brun och créme.

Det finns även lite material kvar till att binda flugan som vi band vid den förra träffen, Shipman’s buzzer. Man kan även göra förlängda bakkroppar i Floatant Chenille från Benecchi. De blir perfekta för att använda till imitationer av Ephemera vulgata (Sjösandslända) och E. danica (Åsandslända). Här är en video och instruktion av norrmannen André Brun.

Klubben står som vanligt för allt bindmaterial till flugorna som vi fokuserar på. Allt man behöver ta med sig är städ, verktyg och bindtråd. Har man inte egen utrustning går det såklart att låna!

Bindkvällarna kräver inga slags förkunskaper och på plats brukar det finnas gott om folk att fråga och lära sig av. Om man är sugen att prova på så är man självklart varmt välkommen att vara med, och man får binda precis hur och vad man vill!

Vid frågor eller lån av flugbindningsutrustning kontaktar man Jonas Emanuelsson via mail till jonas.emanuelsson@esfk.se

Hälsningar,
Styrelsen i Enskede Sportfiskeklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *