Ungdomsläger

Under påsken så arrangerade vi tillsammans med Sportfiskarna en helt ny typ av läger för fiskeintresserade ungdomar, nämligen ett pimpelläger med inriktning på tävlingspimpel.

Med från klubben som ledare var jag Erik Tikkanen och Mårten Wall och vi fick med oss ett härligt och glatt gäng med ungdomar.

DSC_0133

Vi utgick från Bräcke där vi bodde på hotell Jämtkrogen och deltog på fiskeklubben Sundsjöfiskarnas välarrangerade tävlingar där alla ungdomar vann fina priser.

DSC_0108

Fredag kväll tittade Martin och Erik Södergårds från Svegs Sportfiskeklubb förbi för att lära ut sina bästa pimpeltips. Hur man fiskar med ett varpspö, vad en tafspirk är och hur man gör sina egna färgkrokar var för att nämna några saker vad som demonstrerades.

DSC_0100

Den här bilden är efter fredagens tävling Bybergsnappet nedanför Ånge med ca 200 deltagare och ett fantastiskt prisbord med ett totalt värde på varor för ca 60 000 kr.

DSC_0072

Georg med en av sina ”Jämt-abborrar” som han lyckades lura på lägrets första tävling på sjön Svänglingen torsdag eftermiddag. Totalt blev det 7 st tävlingar på 5 dagar.

DSC_0151

Från att det varit ca 30 cm snö till att bli snöfritt på bara några dagar, men isen som var mellan 70 – 75 cm rådde solen inte på.

DSC_0171

Georg, Ebbe, Marcus, Benjamin och Albin efter sista tävlingen på Sundsjön. Pojkarna var ganska trötta efter allt borrande men det var aldrig några ledsna miner .

Hoppas vi ses nästa påsk alla pimpelintresserade ungdomar, hälsningar Erik och Mårten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *