Kommentarer / Frågor

Här kan ni lämna frågor och kommentarer till klubben.

Det går förstås alltid bra att kontakta oss direkt.
Kontaktuppgifter finns under fliken Kontakt / Styrelsen.

Lämna en kommentar

76 reaktioner till “Kommentarer / Frågor”

 1. Hej!
  Det var ett tag sen jag var medlem i ESFK. Är sugen tillbaks när man ser alla fina bilder. Det jag däremot inte tycker om är att ni nu för tiden tillåter flytringar. Inte att jag har något emot flytringar men tycker att sjön är för litet för det. Finns det något max antal flytringskort per dag?
  Kommer kanske i veckan att prova lyckan!

 2. läser läser
  Hej ESFK -are Jag blir lite nostalgisk på äldre dar när jag läser om er. Brukar besöka mitt ” hemmavatten ” Sandasjön, som jag ” bodde ” vid min ungdom ” även då när vi hade Strålsjön som arrende hos Petersen. Oj vad vi jobbade med utfiskning av gädda med ryssjor o saxar då, rensade ” näckrosgator ” vid Strålsjönsmyrsida. Finnes mycket att berätta om!!!!…
  ( Mycket att tacka för denna klubb som gav mig ett fiskeliv, samt ett heltänt liv på just fiske!! )
  Mitt tillbakatänkande äro; Lennart o Barbro Adolfsson, med dess söner som Arne, Olle oxå hon son vi eller glömmer Ingrid.

  Hälsningar från Mig …SM-junor Pimpelmästare 1969, andraplats 1970 samt ett antal KM – mästerskap i övriga mästerskap…..

  Hälsningar till min gamla kamrat Hasse Thorell!…

 3. Hej!

  Jag är intresserad av att bli medlem i Enskede Sportfiskeklubb.
  Har via länkarna försökt få kontakt med Mårten Wall och Andreas Falk men har inte fått något svar på mina mail.
  Fungerar inte e-post domänen eller är de inte kvar i styrelsen eller läser man inte inte längre mailen?
  Tacksam för återkoppling på detta.

  Med vänlig hälsning
  Kjell

 4. Hej

  Tack för en trevlig klubb och sjö. Jag har en synpunkt angående tydligheten för kostnaden för medlemskap och årskort. Det skulle vara behjälpligt om ni förtydligade att årskortet inte inkluderar medlemskap. Vidare undrar jag varför ni inte skickar ut inbetalningskort eller liknande varje år med de olika alternativen. Är inte det ett bra sätt att behålla medlemmar och förenkla betalningsmetoderna för folk.

  1. Hej. Tack för att du delar dina tankar. Vi ska såklart göra vårt bästa för att underlätta när medlemmar betalar avgifter. Innan allt är trimmat hoppas vi ändå att klubbens verksamhet väger tyngre än våra tillkortakommanden kring betalningsrutiner. Hoppas att se dig vid Sandasjön!

 5. Hej,

  Tar ni i styrelsen bort inlägg från denna sida?
  Jag tycker att många tidigare frågor/inlägg saknas plötsligt, från 2017, medans gamla saker från 2015-2016 finns kvar.

  / Thomas

  1. Hej Thomas,

   Nej, vi har inte tagit bort inlägg (inte medveten i alla fall 🙂 ).
   Vad är det du saknar?

   Vänliga hälsningar,
   Dietmar

 6. Jag var vid Sandasjön igår morse (23/9) och då såg jag tre rysktalande personer på andra sidan sjön som jag starkt misstänker bottenmetade med Powerbait. Efter att dom fått fem fiskar på kort tid började jag hojta och leva om från andra sidan sjön, då packade dom ihop och försvann. Det kanske är läge att vara tydligare om vilka regler som gäller i sjön och dessutom införa tätare kontroller?

  1. Att sätta upp mer regler hjälper inte….det kommer alltid vara rötägg som metar eller fiskar med fler spön.
   Åk dit och fiska på vintern, inte vid premiären men utan mer när sjön varit öppen ett tag, då kommer du se folk som fiskar med två spön var.

 7. Hej, jag skulle gärna vilja bli medlem i klubben och samtidigt också köpa årskort till Sandasjön.

  Hur fungerar det? Sätter jag in 1500:- på ert konto och så gäller både medlemskapet samt årskortet i ett år från insättningsdatumet?

 8. Hej.
  Vi har några frågor och vill gärna kontakta med Er men ert telefonnummer ingen som svarar på.
  Kan Ni ge kontakt telefonnummner till Er, efterson vi har några frågor om fiskvilkor.
  Tack
  MVH
  Tatevik

 9. Hej,
  Var och fiskade vid Sandasjön för ett par helger sedan (lör 30/4) och råkade då tappa min kniv som jag fått av sonen. Han spenderade hela hösten på träslöjden i skolan med att tillverka den och jag fick den sen i julklapp. Vore fantastiskt om någon hittat den och kunde återlämna den, belöning utlovas. Skaftet var i trä med inläggning av renhorn och slidan i björkträ och läder. Jag tappade den troligtvis vid udden vid grillplatsen. Har inte kunnat med att berätta det för honom.
  Hälsn. Jens Kågström 070-7323080

 10. Hejsan!
  Jag gör för närvarande ett projekt i skolan om Sandasjön som ett ekosystem och skulle vilja fråga vilka fiskar/ arter ni har i er sjö?
  Hittills har jag hittat information om att ni har småväxt abborre, gädda, mört, braxen och ruda samt inplanterad regnbåge, bäckröding och öring. Om ni har fler arter skulle jag vara ytterst tacksam om ni hörde av er!

  Tack på förhand,
  Beatrice

  1. Sutare,snorgärs,kräftor…tror det kan finnas björkna,sarv och någon enstaka faren oxå.

 11. Hej. Den 7 december 2015 har jag betalat för medlemskort, men har inte fått något kort bara medlemsnummer. När får jag mitt medlemskortet?

  Tack på för hand!

  1. Hej Morris,

   Medlemskortet kommer från SportFiskarna och delas ut med nr 2 av tidningen Svenskt Fiske i början av året. Lars Hansson kontaktar dig direkt med ytterligare information.

   Hälsningar,
   Dietmar

 12. Jag har betalt medlemsavgiften , men jag har inte fått något medlemsnummer än och inget mejl på min e post att jag är medlem . jag har uppgift från min bank att jag betalt , men inget kvitto ………. räcker det med uppgiften från banken ?

  1. Ja, det räcker med uppgiften från banken. Medlemskortet kommer inom några veckor.

 13. ”Du får ett medlemskort från Sportfiskarna där det står att du tillhör Enskede SFK”

  Är det Sportfiskekortet som avses? På det jag fick står det inget om Enskede SFK.

 14. Hej,
  Jag var och fiskade i Sandasjön den 12/4 och har tappat ett haspel spö av märket Berkley Lightning Shock någons stans på den södra sidan av sjön. Ett spö fodral i turkos färg.
  Vänligen om någon hittat spöet ring 0701052835
  MVH
  Peter Falck

 15. Hej,

  jag undrar över när PREMIÄRFISKE i Sandasjön infaller i år(2015).Skulle vilja komma

  Tacksam för svar
  Mark

 16. Hej! Om du skaffar årskort så kan din maka fiska med dig på det, eller tvärtom:-) Du behöver vara medlem för att kunna köpa årskort. Tänk på fångstbegränsningen på på 2 fiskar/ kort.

 17. Hej,
  Vid köp av dygnkort i Sandasjön står det ju klart och tydligt att även maka kan fiska på kortet, men vad om jag har årskort?
  Gäller det på samma sätt, måste vi ha familjemedlemskap i klubben eller hur blir det?

 18. hej undrar om jag redan är medlem i sportfiskarna finns det nån annan deal om jag vill bli medlem i klubben ?

  mvh martin

 19. Hej Mats!
  Medlemskorter ( och medelemsnr) kommer från Sportfiskarna. Ta med en kopia av inbetalningen när du skall fiska tills du fått ditt kort och skriv namn och att du ej fått medlemsnr ännu på påsen med betalningen.
  Calle Johansson

 20. Hej !
  Betalade för ca 1 månad sedan medlemsavgift till klubben men har inte fått något från er som bekräftar att jag är medlem, varken medlemskort eller medlemsnummer(att ange på påsen då man betalat avgift som anledning till att man bara betalar halva avgiften för att fiska d.vs 70 kr istället för 140 kr)
  mvh Mats

 21. Hej Nostra.
  Du måste lösa medlemskap och årskort separat. I medlemskapet ingår även medlemskap i Sportfiskarna och du får även Sportfiskekortet.

 22. Hej igen,

  Jag stod en bit ifrån så jag såg inte vad personen hade för bete, men jag såg att det var ett flöte personen kastade ut.

  Det var ett tag sedan det kom uppdateringar om nya utsättningar, när skedde den senaste?


 23. John:

  Hej! De två senaste gångerna jag varit till Sandasjön så har jag sett minst en person stå och kastmeta. Det är väl forfarande förbjudet?

  Hej John!

  Ja, det är fortfarande förbjudet – är du säker på att det är kastmete, alltså kast med levande bete, och inte kastfluga?

  MvH Webmaster

 24. Hej! De två senaste gångerna jag varit till Sandasjön så har jag sett minst en person stå och kastmeta. Det är väl forfarande förbjudet?

 25. Betalade medlemskap och årskort för sandasjön i går,jag
  skrev ut ett kvitto ,men vad har jag för medlemsnummer?Och hur gör man med parkering? När kan man börja fiska?
  LARZA ROCKSTRÖM

 26. Hej Jonas!
  Det är istället tvärt om, köp nu och klubben ”bjuder” dig på två månader. Du betalar medlemskap och årskort för 2012 och kan fiska på det f.o.m. det datum du betalt in pengarna. Det tar ett tag innan du får korten, men ta med dig en kopia på inbetalningen och visa vakterna så är det lugnt.
  Hälsningar Calle J. Vaktchef

 27. Hej! Undrar samma sak som Tom. Funderar också på att köpa årskort, men måste jag då vänta till april för att inte behöva betala hel årsavgift för bara två mån?

 28. Hej,
  Tänkte bli medlem och köpa årskort.
  Lite dumt bara att årskorten är redan daterade?
  Kan man inte köpa från datum till datum?
  Köper jag nu så förlorar jag ju 7 månader eller har jag fått allt om bakfoten?

  Mvh Tom

 29. Tack för alla besked. Jag har inte förstått att svaren kommer på hemsidan. Jag har väntat på mail.
  Då är korten ok.
  Det som då saknas är att mail/utskick inte fungerar.
  Exempelvis fick jag nyss reda på om kräftfiske genom att kontakta Hasse per mail.
  Är verkligen Larts Hansson mail adress ok.
  Jag har anmält att jag kan hjälpa till den9/9.
  Det mailet kom tillbaka.
  Hälsningar

  Håkan

 30. Nu använder jag kommentarsfältet som ett forumsinlägg, vilket kanske inte är OK. Men jag vill ändå tipsa ”edvin” om en fördel jag själv stötte på nu när jag skaffat mig årskort (och medlemskap i ESFK) i Sandasjön.
  Förra året var det flera ggr jag ville pysa iväg och fiska ett par timmar efter jobb, men hindrade mig då ekonomin kom i spel ”120kr för två timmars spöviftande” fick mig att undvika ett flertal ggr.
  Det problemet har jag inte längre :). Viftar mig trött närhelst jag vill!
  Klart du ska skaffa dig ett årskort!

  1. Självklart är det okej att använda kommentarsfunktionen som diskussion, speciellt när det faktiskt är helt enligt ämnet(Sandasjön) 🙂

   Jag tänkte prceis likadant när jag skaffade mitt första årskort – möjlighet att fiska då och då är den verkliga vinsten!

   Vi ses vid sjön!

  1. Förhoppningen är att kunna anordna 2st resor om året som klubben helt eller delvis finanserar. Nu blev det en pimpeltävling och så flugfisket i Norrbyströmmen.
   Har något på gång till Höstflugan 1 okt :), mer om det senare.
   Det är en havsöringsutflykt planerad till 16 okt också.

   Mycket av det här hänger ju på medlemmarna själva, det är ju ändå dom som är klubben.

 31. Helt riktigt Edvin! För medlemmar som fiskar ofta lönar det sig rent ekonomiskt att lösa årskort, såklart. Utöver de 420 kr för medlemsskap får du Sportfiskekortet som gäller i ett 40-tal sjöar i länet, varav Trekanten i Gröndal som även huserar regnbåge, förutom ryktesvägen på senare år även har gett ifrån sig fina abborrar och 12-kilosgäddor. Dessutom ingår medlemsskap i Sportfiskarna som arbetar för ett bättre fiskeförvaltande till gagn för oss alla såväl som sportfiskare, yrkesfiskare som turister, varesig vi tar emot turister från utlandet eller turistar i vårt eget land. Dina medlemsskapspengar går alltså dit där de gör stor nytta. Sen anordnas fiskeresor, flugbindarkvällar, tävlingar mm… Välkommen!

 32. Så ett årskort kostar med andra ord INTE 800 kr utan snarare 1250, eftersom man varje år även måste betala medlemskap, och utan medlemskap så kan man itne köpa årskort?

 33. Medlemsskapet sträcker sig från 1 april till 31 mars. I medlemsskapet ingår också Sportfiskekortet och medlemsskap i Sportfiskarna.

  /Mårten

 34. Sportfiskarna meddelar att de skickar ut medlemskortet tillsammans med nr 2 av medlemstidningen Svenskt Fiske kring den 20:e april.

  Mvh
  Mårten
  Kassör

 35. Sportfiskekortet skickar vi (ESFK) ut men medlemskortet kommer från Sportfiskarna. Borde vara på gång när som helst.

  MVH
  Calle
  Vaktchef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *