Klubbmästerskap i mormyska

Exempel på mormyskor

På lördag den 15/1 går vårt KM i den ädla konsten att fånga fisk på ryskt vis. I den här grenen behöver man inte förflytta sig långt, utan man tävlar inom ett visst avruskat område. Här använder vi tunna linor med en liten mormyska försedd med agn på ett spö med en mycket tunn och känslig spötopp.
Mäskning är tillåten, och all fisk utom gädda räknas.
Det är 2 deltävlingar på lördagen med en paus emellan. Då bjuds det på en lunch till alla deltagare. Den som vill delta även på DM, som går samtidigt på samma plats, fiskar även en deltävling på söndagen på ett annat vatten.
Det blir en juniorklass, och en seniorklass på KM:et.
Plats: Brakmaren, Tyresö. Se tider mm i inbjudan från Stockholmsdistriktet här.
Tips för den som vill lära sig mormyskafiske.
Det kommer att finnas en massa olika mormyskor, och beten (gratis för juniorer) att köpa på plats.

Välkomna, särskilt nybörjare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *